سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سنگ لعل (لعل بدخشان)

سنگ (لعل بدخشان)

امروزه همان سنگ لعل در قسمت ها زیادی از عالم یافت می گردد که لعل بدخشان افغانستان جزو نامدار ترین های آن هست. با دقت به موقعیت هر نقطه، نگین به دست آمده از آن منطقه دارنده خصوصیات ظاهری و فیزیکی متفاوتی میباشد لیکن خاصیت ها نگین لعل در نیزه گونه های آن مشابهت های زیادی دارند. گونه های متفاوت لعل  حاوی اسم های تجاری و دانشی گوناگونی می باشدند و همین تفاوت نیز به خاطر تنوع در رنگ ها و نوع همان دسته از گوهر ها هست. در فرهنگ دهخدا به گفته منابع دیرینی امده که: گوهری نازک با قرمزی درخشان و از یاقوت ضعیف تر و نرم تر میباشد. رنگ های گوناگونی را دارا هست، قرمز و زرد و بیشتر سبز و بنفش و مرغوبترین نمونه آن لعل سرخ فام بدخشانی هست. در عصر گذشته همان سنگ لعل شناسایی نشده بوده می باشد و به همان عامل در کتاب ها و نوشته های تاریخی اندک از آن اسم موفقیته گشته می باشد و پس از آن در کوه لعل بدخشان یافت گردید. در مسیر آذربایجان هم معدن وجود دارد لیکن نگین لعل آن نا رسیده هست و رنگ تیره ای با کبودی زند دارد، بمذهب موجب ارزش نگین لعل همان منطقه قیمت زیادی ندارد. همین سنگ که در واقع نیزان گوهر اسپینل است از آلومینات منیزیم ساخته گردیده و رنگ سرخ لعل  آن به دلیل وجود کروم و آهن در گوهر بوده، پیچیدگی همان سنگ لعل به درجه 8 معیار موس و با شبکه ای بلوری مکعب شکل و مانند الماس می باشد.

سنگ لعل

نگین لعل برخلاف سنگ الماس بدون هرگونه شکافی می باشد و به شکل بلور های هشت پولی به وجود می آید، لعل به علت پراکندگی همین نمونه بدست آمده رنگ آتشین زنده دارد و درجه رنگ آن به دلیل حقیقت تک انکساری اش هست، اغلب گوهرهای بهای و گرانبها انکساری دو چندان دارند و در همین میان تنها گوهر لعل، الماس و سنگ و خاتم گارنت همین ویژگی را دارند. اسپینل به طور کلی به عنوان یک ماده معدنی دگرگونی در نگین لعل آهک پدید می آید. همین سنگ لعل جواهر را در چاله های شن و ماسه و به صورت نگین های لعل ریز گردیده، مشاهده نمودند. اسپینل در حال حاضر در وهله ابتدا در برمه، سریلانکا، تانزانیا و تاجیکستان و غالبا به همراه لعل کروندوم ” corundum” استخراج می گردد. سنگ های ابعاد بزرگ بسیار نادر و کمیاب استند؛ یک گوهر لعل برمه ای به وزن 10 قیراط، عملا وجود ندارد. اغلب یاقوت های سرخگون نواحی برمه، اندک از 2 قیراط استند، ولی برخی از نگینهای یاقوت سرخگون بزرگتر نیز دیده گشته اند که از تانزانیا سرشت می گیرند. به هر درجه رنگ همین نگین به سوی صورتی های روشن یا قرمزهای گارنتی کمرنگ گردد، از ارزش و ارزش گوهر لعل سرخگون هم کاسته می گردد. همین سنگ لعل به شکل رنگ آبی سیر که باسم آبی کبالت (cobalt blue) شهرت دارد هم یافت می گردد. همچنین بقیه رنگ های همین لعل نگین لعل  با قیمت به صورت بنفش، صورتی، سبز -آبی، نقره ای، قرمز، برنز و نارنجی است. به علاوه اینکه یک نوع سنگ مشکی نیز در تایلند و استرالیا وجود دارد.

سنگ لعل اصلی

قیمت سنگ لعل

از مهم ترین سرنوشت های شامل ذخایر آن در کشور می توان به بابانظر تکاب، کوه گبری در رفسنجان، آذربایجان، باغ برج در کرمان، خراسان، همدان و نواحی متفاوت سایری اشاره کرد. پس به عبارتی در صورتی که اکتشاف اصولی و مدیریت استخراج صحیحی صورت پذیرد می تواند سبب اشتغال و پرسودی بالایی در کشور شود. در کشور افغانستان معدن یاقوت که به لعل بدخشان افغانستان شهرت دارد و از سال های گذشته تا به حال به شهرت رسیده، در منطقه غران ولسوالی اشکاشم دهکده بدخشان قرار گرفته هست. نگین لعل بدخشان افغانستان قیمت سنگ لعل از جمله نوع گارنت است. سال های قبل نگین های معدن دهکده بدخشان، به وسیله چکش و کلنگ استخراج می گردید و امروزه هم همان معدن، به صورت مناسکی و غیررسمی مورد به کار گیری و بهره برداری قرار می گیرد.
قیمت سنگ لعل بدخشان در دنیا رو به زیاد شدن هست. با دقت به خاصیت های همان نگین و کمیاب بودن آن ذخایر همان سنگ در عالم خیلی محدود میباشد و همان گوهر معمولا در سایز های قیمت سنگ لعل کوچک قابل مشاهده می باشد. لیکن نمونه هایی با اندازه و وزن اکثرا از اهمیت خیلی بالایی برخوردار می باشدند و یکی از عوامل قیمت سنگ لعل و زیاد شدن ارزش نگین لعل بدخشان می باشند. اقسام کمیاب همین سنگ با رنگ خاص و سایز درشت خیلی گران قیمت می باشد و تا بها ده هزار دلار برای هر قیراط هم معامله می گردند. بطور معمول شفافیت اکثرا و کیفیت و رنگ خاص ادله زیاد شدن قیمت سنگ لعل بدخشان و بطور کل گونه های سایر همین نگین می گردد.

سنگ لعل نوع اصل